Individuele lessen

 

De individuele lessen zijn lessen op maat waarin de persoonlijke stemontwikkeling van de leerling op de voorgrond staat. Uitgaande van je niveau, ambitie en wensen maken wij samen keuzes over de invulling van de lessen betreffend techniek en repertoire.

 

Koorzangers

Vaak is het in groepsverband voor een koordirigent niet goed mogelijk, om op specifieke vragen of zangtechnische problemen van de individuele zanger in te gaan. Individuele zangles kan hierbij uitkomst bieden. Hier kun je in alle rust en tijd individueel aan het ontbrekende stuk techniek werken. Als oefenmateriaal kan o.a. de koorpartij worden gebruikt.

 

Bandzangers

Voor mensen die in een band zingen, kan het eveneens prettig zijn, om in alle rust en zonder de instrumenten de eigen partij door te nemen. Ook in dit geval kun je in de individuele les aan het ontbrekende stuk techniek werken. Het bepalen van de goede toonsoort van een liedje, het oefenen van inzetten en het schrijven van bladmuziek voor de andere bandleden behoren tot de verdere mogelijkheden.