Over de lessen

 

In een opbouwende sfeer wordt er aandacht besteed aan zowel stemtechniek als aan het zingen van divers repertoire. Uitgangspunt is hierbij altijd het niveau, waarop de leerling zich op dat moment bevindt.

Na het opwarmen van de stem door middel van eenvoudige oefeningen werken wij per les aan één of meerdere technische problemen. Deze kunnen te maken hebben met de lichaamshouding, het gebruik van de adem, het gebruik van de verschillende registers van de stem (spreek-en kopstem) of het zuiver intoneren. Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van oefeningen uit de Methode Lichtenberg. Je kunt meer lezen over deze methode op de pagina "Methode Lichtenberg". 

In het tweede gedeelte van de les zing je een lied naar keuze in de stijlen Jazz, Pop of Musical. Hierbij probeer je de geleerde technische vaardigheden zo veel mogelijk toe te passen. Andere onderwerpen die aan bod kunnen komen, zijn bijvoorbeeld timing, uitspraak, tekstinterpretatie en de presentatie van een nummer. Als onderdeel van een jazz-song kan ook aan improvisatie gewerkt worden.

Tijdens alle lessen word je op de piano begeleid.